Середа, 24.04.2024, 14.57
Вітаю Вас Гість | RSS
Туризм і культура Великобагачанщини
Головна » 2013 » Вересень » 2 » новини
новини
16.28

велика робота.

1 вересня у всіх загальноосвітніх навчальних закладах району проведено свято першого дзвоника на підтримку соціальних ініціатив Президента України В.Януковича «Діти-майбутнє України». Зі святом учнів, вчителів та їх батьків вітали керівники району, начальники відділів та структурних підрозділів РДА, голови сільських та селищних рад, керівники сільгосппідприємств. У своїх виступах представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та керівники підприємств бажали учням, щоб сходження до вершин знань було цікавим, а вчителям - терпіння, наснаги й любові до своєї справи. Адже, як неодноразово наголошував Президент України В.Янукович, у сучасному світі якісна освіта – це запорука успішності та реалізованості і завдання влади зробити все можливе, щоб освіта, яку отримають наші діти відповідала цим вимогам.

В рамках виконання завдань і доручень Президента України щодо належної підготовки до нового навчального року 30 серпня проведено нараду у першого заступника голови райдержадміністрації Ю.В.Осовського, на якій розглянуто питання про підготовку до проведення рейду «Урок»  з метою виявлення дітей шкільного віку, які з початком нового навчального року не приступили до навчання в школах району, а також встановлення причин неявки дітей до школи.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Н.П.Онупко у своєму виступі наголосила, що за дорученням Президента України В.Януковича мають бути вжиті всі  необхідні заходи для забезпечення підготовки до нового навчального року дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із соціально незахищених родин. Усі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти з неповних і неблагополучних сімей забезпечені шкільною формою та підручниками та всім необхідним для навчання.

Започатковане Президентом України В.Януковичем та вдало проведене реформування галузі ветеринарної медицини дозволило створити дієвий механізм. Нині вітчизняна ветеринарна медицина впевнено наближається до міжнародних стандартів санітарного нагляду, безпечності сільськогосподарської продукції і охорони навколишнього природного середовища, здійснення заходів з недопущення поширення небезпечних хвороб. Україна вільна від інфекційних захворювань за списком МЕБ, при реєстрації яких накладаються карантинні обмеження, знищуються хворі та підозрілі у захворюванні тварини, припиняється будь-яка торговельна діяльність сільськогосподарською продукцією регіону або країни в цілому. І все це завдяки тому, що держава в особі діючого уряду створила належні умови для плідної праці галузі ветмедицини. Високі досягнення галузі є запорукою надійного захисту довкілля, тварин і людей, зростання конкурентоспроможності аграрного сектора та розширення ринків збуту української продукції. Про це йшлося в розгляді одного з питань на нараді з головами сільських, селищних рад району, у якій взяли участь голова райдержадміністрації І.В.Лещенко, перший заступник голови райдержадміністрації Ю.В.Осовський, заступник голови райдержадміністрації А.А.Нагога, начальник фінансового управління райдержадміністрації О.О.Гавловська, начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації В.І.Нечитайло, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури райдержадміністрації Г.П.Олексенко, заступник начальника управління ветеринарної медицини в районі А.Г.Юрчук.

30 серпня відбулося засідання колегії райдержадміністрації, на якому розглянуто питання про стан взаємодії органів виконавчої влади та внутрішніх справ у сфері забезпечення дотримання норм Конституції та законів України, правопорядку, захисту прав і свобод громадян та про хід виконання районної програми зайнятості населення на 2012-2013 роки.

З першого питання доповів начальник РВ УМВС України в Полтавській області В.В.Задоркін, який ознайомив присутніх з оперативною обстановкою в районі, розповів про роботу служби дільничних інспекторів міліції та її співпрацю з керівниками підприємств, установ, організацій та керівниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, проаналізував основні причини скоєння злочинів. Володимир Валентинович наголосив на необхідності активізації роботи місцевих органів самоврядування спільно з дільничними інспекторами щодо залучення до участі в громадських формуваннях депутатів місцевих рад, педагогічні колективи, актив села.

У рамках реалізації завдань Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового 2013-2014 року навчального року, за участі першого заступника голови райдержадміністрації Ю.В.Осовського, голови районної ради Є.Г.Луценка, начальника відділу освіти, молоді та спорту С.В.Кушнерика, голів сільських та селищних рад, директорів та вчителів загальноосвітніх і завідувачів дошкільних навчальних закладів району, голів профспілкових комітетів 29 серпня відбулася районна серпнева педагогічна конференція.

Головна мета зібрання – це своєрідна лінійка готовності до нового навчального року. Тому освітяни традиційно підбили підсумки щодо розвитку освітянської галузі Великобагачанщини у 2012-2013 навчальному році та намітили основні завдання на новий навчальний рік.

Новий навчальний рік ми завжди пов’язуємо з новими надіями, з вірою в те, що наше молоде покоління, збагачене знаннями й надбаннями національної та світової культури, житиме повноцінним творчим життям у щасті й достатку. Сучасний ринок праці вимагає від випускника не лише глибоких теоретичних знань, але й здатності самостійно застосовувати їх у нестандартних, постійно змінюваних життєвих ситуаціях, переходу від суспільства знань до суспільства життєво компетентних громадян. Якісна освіта є необхідною умовою забезпечення сталого демократичного розвитку суспільства. Модернізація розвитку науки та освіти, стрімке оновлення системи знань висувають на перший план нові завдання щодо перегляду змісту, форм і методів навчання, орієнтації освіти на особистість учня, запровадження інноваційних технологій навчання, які забезпечуватимуть високу якість підготовки учнів. Про це зазначив у своєму виступі перший заступник голови райдержадміністрації Ю.В.Осовський. Юрій Васильович проінформував про реалізацію на Великобагачанщині соціальних ініціатив Президента України В.Януковича та впроваджуваних в усіх сферах життєдіяльності району реформах.

2 вересня для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів проведуть телевізійний Всеукраїнський Шевченківський урок. Розпорядження про це підписав Президент України Віктор Янукович - з метою сприяння вивченню молодим поколінням творчої спадщини великого поета та з нагоди відзначення у 2014 році 200-річного ювілею від дня його народження.

Існуюча в Україні система місцевого самоврядування на сьогодні не задовольняє потреби суспільства. Суттєвого вдосконалення потребує також територіальна організація влади з метою підвищення ефективності управління суспільним розвитком на відповідній території. Про це йшлося на розширеному засіданні Громадської ради при райдержадміністрації, яке відбулося 28 серпня. Члени Громадської ради, керівники установ, підприємств та організацій району обговорювали Концепцію  реформування місцевого самоврядування  та територіальної організації влади в Україні. Її розроблено з метою визначення напрямів, механізмів та строків формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади, спроможної максимально забезпечити надання якісних та доступних публічних послуг, становлення інститутів демократії участі, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності на відповідній території, узгодження інтересів держави та територіальних громад.

Підготовка дітей із соціально незахищених категорій до нового навчального року стала темою прес-конференції заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Валерія Пархоменка в ОКІА «Новини Полтавщини».
- З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» обласна влада щорічно на початку осені організовує обстеження умов проживання багатодітних сімей, готовність дітей до навчального року та осінньо-зимового періоду, - зазначив Валерій Пархоменко.

Переглядів: 885 | Додав: phill | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz