П`ятниця, 19.04.2024, 16.48
Вітаю Вас Гість | RSS
Туризм і культура Великобагачанщини
Головна » 2013 » Вересень » 6 » 5 вересня 2013 "МУЗИЧНИЙ ВЕРНІСАЖ"
5 вересня 2013 "МУЗИЧНИЙ ВЕРНІСАЖ"
14.38

Один із напрямків нових соціальних ініціатив Президента України передбачає створення для кожної дитини  можливостей для розвитку творчих здібностей. І тут важливо не тільки виявити дитячий талант, а і підтримати дитину, створити умови для її творчого розвитку.

Турбота про підростаюче покоління, виховання гідної зміни – актуальний напрямок роботи на сучасному етапі розвитку суспільства. Вирішення складних завдань формування високоморальної, громадсько-активної й духовно багатої людини відбувається під час виховного процесу у сім’ї та школі. Та вагоме місце в цьому процесі належить і закладам, які спрямовують свою роботу на організацію дозвілля підростаючого покоління.

Виконуючи Указ Президента № 756/2012 «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості»,  з метою популяризації музичних інструментів та музичного мистецтва проведено  культурно-мистецький захід «Музичний вернісаж» для учнів Великобагачанської ЗОШ І-ІІІ ступенів за участю викладачів та учнів Великобагачанської дитячої музичної школи імені Ф.Д. Кушнерика.

Під час поїздки Лубенським районом голова ОДА Олександр Удовіченко відвідав дитсадок «Струмочок» (с.Войниха), де, завдяки спільним зусиллям влади та спонсорів відкрито третю групу. Вартість робіт склала 100 тисяч гривень.

- За три роки ми повернули до життя 110 дитсадків. Цього року  Полтавщина планує оновити 19 дитсадків,- зазначив Олександр Удовіченко. – Це потреба часу. Завдання охопити дошкільною освітою якнайбільше дітей ставить перед нами Президент України Віктор Янукович.

Лубенський район з робочою поїздкою відвідав голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. Він, зокрема провів прийом 19 громадян у райдержадміністрації. Зверталися до керівника області за допомогою у вирішенні питань забезпечення та будівництва артезіанської свердловини у с.Березівка, завершення ремонту дороги із с.Олександрівка до центру с.Михнівці, виплати заборгованості по зарплаті підприємством «Комунжитлосервіс-2000» с.Засулля. Порушувалися проблеми чорнобильців. Олександр Удовіченко дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів щодо вирішення цих питань.

4 вересня відбулося пленарне засідання двадцять першої сесії Великобагачанської районної ради шостого скликання, яке провів голова районної ради Євген Луценко. У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації, депутат районної ради Іван Лещенко, начальники відділів, управлінь, служб райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району, сільські голови.

На сесії було розглянуто близько тридцяти питань. В. о. начальника фінансового управління Тамара Борблик повідомила про внесення змін до показників районного бюджету та затвердження звіту про виконання бюджету за І півріччя 2013 року. Також депутати заслухали та взяли до відома інформацію прокурора району Сергія Шикунова про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури на території Великобагачанського району.

Одноголосно підтримано проекти рішень щодо управління об’єктами спільної власності територіальних громад району та затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, інші питання по забезпеченню функціонування підприємств і установ району.

По закінченню сесії депутати районної ради та сільські, селищні голови взяли участь в обговоренні Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Голова районної державної адміністрації І.В.Лещенко проінформував присутніх про основні положення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, відмітивши, що протягом останніх років неодноразово робилися спроби оптимізувати територіальну організацію влади держави та реформувати місцеве самоврядування, що знаходило своє відображення у відповідних державних стратегічних та програмних документах. Президент України Віктор Федорович Янукович став першим із президентів, який системно підійшов до цієї складної проблеми.

Створення належних умов для виховання, навчання та творчого розвитку дітей знаходиться в центрі здійснюваних у державі реформ. Нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича спрямовані в майбутнє. Соціальні ініціативи - орієнтир для подальшого руху країни, а втілення їх у життя - допомога нашому майбутньому поколінню. Нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» спрямовані на підтримку та розвиток підростаючого покоління, - про це йшлося на нараді у першого заступника голови райдержадміністрації Ю.В.Осовського, яка відбулася 4 вересня.

Завдяки успішному своєчасному реформуванню системи ветеринарної медицини, ініційованому Президентом України В.Януковичем та проведеному Кабінетом Міністрів України здійснюються ефективні заходи щодо запобігання занесенню та розповсюдженню африканської чуми свиней на територію нашої держави. Завдання влади на місцях – забезпечення неухильного дотримання спеціальних заходів та контролю ситуації.

4 вересня під головуванням заступника голови райдержадміністрації, голови державної надзвичайної протиепізоотичної комісії  А.А.Нагоги відбулося чергове засідання комісії, на якому згідно п.12 рішення обласної державної надзвичайної протиепізоотичної комісії №3 від 12.08.2013 було проаналізовано стан виконання попередніх рішень ДНПК та розглянуто питання щодо недопущення випадків занесення і розповсюдження африканської чуми свиней на території Великобагачанського району та доведені вимоги по облаштуванню та утриманню худобомогильників. 

На попередніх етапах розгляду проекту Світового Банку та Уряду України стосовно реформування регіональної системи охорони здоров’я Полтавська область серед 22-х охочих регіонів посіла 2-ге місце та потрапила таким чином у число претендентів підняти регіональну медицину на 40 млн доларів за 4-ри роки.

Про це йшлося під час наради, яку провів заступник голови Полтавської ОДА Олександр Коваль за участю директора Департаменту охорони здоров’я Віктора Лисака, інших фахівців медичної галузі області.

На останній сесії Верховна Ради Президент України Віктор Янукович закликав всі парламентські сили до порозуміння для вирішення ключових стратегічних завдань, найголовніше з яких – прийняття євроінтеграційних законів.

Про євроінтеграційні процеси в Україні розповів в інтерв’ю Новинам Полтавщини директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Микола Перепелиця.

Переглядів: 785 | Додав: phill | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz