П`ятниця, 29.03.2024, 12.37
Вітаю Вас Гість | RSS
Туризм і культура Великобагачанщини
Головна » Архів матеріалів
6 липня біля санаторію «Псьол», що у Великій Багаці, відбулося традиційне театралізоване свято «На Купала нічка мала». Глядачі змогли спостерігати запалення купальського вогнища, змогли погадати на дівочу долу, взяти участь у купальських ігрищах та очиститись, перестрибнувши через купальське вогнище. туризм велика багачка
Переглядів: 1034 | Додав: phill | Дата: 09.07.2010 | Коментарі (1)

13 червня у селі Скибівщина, у мальовничій місцині над ставом, відбувся творчий вечір завідуючої Скибівщанським сільським клубом, керівника народного самодіяльного фольклорного ансамблю «Надвечір’я» Нечай Любові Олексіївни з нагоди 30-ти річчя творчої діяльності. Любов Олексіївна розпочала свій шлях на культурній ниві у 1980 році. У 1982 році з її ініціативи був створений самодіяльний фольклорний ансамбль «Надвечір’я», який вона і очолила, а згодом, колектив здобув звання «народний самодіяльний», що свідчить про високий професіоналізм та високу виконавську майстерність учасників. Народний самодіяльний фольклорний ансамбль «Надвечір’я» на чолі з незмінним керівником Нечай Любов Олексіївною постійний учасник районних та обласних свят. Пісні у їх виконанні можна почути на Національному Сорочинському ярмарку, обласному святі кобзарського мистецтва «Взяв би я бандуру», творчих звітах та оглядах. Їх пісні звучали в республіканській передачі «Золоті ключі». З творчим ювілеєм ... Читати далі »

Переглядів: 2216 | Додав: phill | Дата: 17.06.2010 | Коментарі (1)

    30 травня 2010 року у селищі Велика Багачка вже в двадцять друге відшуміло традиційне обласне свято кобзарського мистецтва «Взяв би я бандуру». Організаторами свята виступили управління культури облдержадміністрації, Великобагачанська райдержадміністрація, Великобагачанська районна рада, відділ культури і туризму Великобагачанської райдержадміністрації, виконком Великобагачанської селищної ради.
    Не дивлячись на обмежене фінансування, свято відбулося на високому організаційному та виконавському рівні. Глядачам демонстрували свій професіоналізм Гадяцьке училище культури ім.. І.П. Котляревського, Полтавське музичне училище  ім.. М. Лисенка, представники Національної спілки кобзарів України та кращі колективи району.
    Вражало різноманіттям виробів «Містечко майстрів», де виставляли свої вироби кращі майстри декоративно-ужиткового мистецтва району. На святі бул ... Читати далі »
Переглядів: 950 | Додав: phill | Дата: 02.06.2010 | Коментарі (1)

ШАНОВНІ ДРУЗІ!
 
30 травня 2010 року у мальовничому селищі Велика Багачка, що на Полтавщині - на батьківщині відомого українського кобзаря Федора Кушнерика відбудеться традиційне обласне свято кобзарського мистецтва. «Взяв би я бандуру»
         
Організаторизаходу: управління культури облдержадміністрації, Великобагачанська райдерж ... Читати далі »
Переглядів: 1085 | Додав: phill | Дата: 19.05.2010 | Коментарі (0)

16 травня 2010 року в приміщенні актової зали відділу освіти відбувся звітний концерт зразкової студії естрадної хореографії «Престиж» районного методичного центру народної творчості та культурно-дозвіллєвої роботи керівники Олена та Сергій Пушкіни. Колектив створений у 2005 році і налічує більше 80 учасників та має чотири різновікові групи. В репертуарі - естрадні композиції, сюжетні та народні танці. Студія
"Престиж" постійно приймає участь в районних та обласних святах,
різноманітних конкурсах та фестивалях. Колектив був учасником концертної програми «Наша віра, надія, любов», присвяченій Міжнародному Дню захисту дітей в Національному палаці «Україна». На звітному концерті глядачам були представлені як уже відомі, так і нові композиції за участю усіх різновікових груп. туризм велика багачка
 
Переглядів: 874 | Додав: phill | Дата: 19.05.2010 | Коментарі (1)

 9 травня у Великій Багачці святкували 65-ту річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Урочистості розпочалися мітингом на честь ветеранів біля меморіалу загиблим воїнам. Заходи, присвячені цій події, проходили протягом усього дня. Викладачі та учні школи мистецтв ім.. Ф.Д. Кушнерика підготували для жителів та гостей селища святковий концерт, любителі футболу мали можливість спостерігати гру улюбленої команди ФК «Велика Багачка», а увечері на стадіоні «Колос» відбувся великий святковий концерт на честь ветеранів Великої Вітчизняної війни. туризм багачка
 
     
 
Переглядів: 930 | Додав: phill | Дата: 19.05.2010 | Коментарі (1)

26 квітня 2010 року у Великій Багачці відзначали 24-ту річницю трагедії на Чорнобильській АЕС. Біля пам’ятного знаку чорнобильцям виступив голова районної державної адміністрації О.Г. Діденко, голова районної ради Ю.Б. Саковський та селищний голова О.В. Чобітько. ТУРИЗМ БАГАЧКА
 
 
Переглядів: 792 | Додав: phill | Дата: 27.04.2010 | Коментарі (0)

17 квітня 2010 року у селищі Велика Багачка відбулася урочиста Рада з нагоди презентації Великобагачанського куреня Миргородського полку Полтавського коша ім.. М.Міхновського Українського козацтва. На Раду прибув сам Гетьман Українського козацтва М. Пантелюк. Також на святі були присутні гості із Миргорода , Великих Сорочинець та Донецька. Активну участь у підготовці та роботі Ради взяв голова райдержадміністрації О. Діденко. На Раді прийняли новоприбулих в лави козацтва та присвоїли козацькі звання. Гості поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку, пам’ятника Голодомору та козацького каменя. До речі, курінним отаманом призначено жителя Великої Багачки Серьожкіна Г.К. туризм велика багачка
  

Переглядів: 1064 | Додав: phill | Дата: 21.04.2010 | Коментарі (0)


Сердечно вітаю з Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва – всіх, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби Великобагачанщини!
Культура робить людину особистістю, вона формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших. Дякуючи щоденній праці клубників, викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, бібліотекарів, фахівців музейної справи невтомно доглядаються джерела духовності, правди і краси. Дякуючи творчому неспокою та громадському подвижництву майстрів культури та мистецтв, народна та професійна культура рясно вродила вагомими духовними здобутками. Тож ставлення до працівників культури – це індикатор суспільного благополуччя.
Нашій громаді потрібна сучасна конкурентноздатна культура, звернена до майбутнього, але укорінена в могутні традиції. Хай вона буде відкритою і доступною кожному. Впевнений, що професіоналізм ... Читати далі »
Переглядів: 812 | Додав: phill | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (0)

     7 березня закінчилися творчі звіти клубних закладів культури району. Підсумковий концерт проходив в селищі Гоголеве і тривав майже три години. На ньому представляли свою творчість кращі колективи закладів культури Великобагачанського району, які були відібрані на кущових творчих звітах. Погода внесла свої корективи і в графік проведення звітів. Спочатку планувалося провести звітні концерти в три етапи: в Гоголевому, Білоцерківці та Великій Багачці. Але в зв’язку із складними умовами на шляхах району, звіти декілька разів переносилися і, врешті-решт, вирішено було провести їх у Великій Багачці у суботу та неділю 27 – 28 лютого. Як показав досвід, проведення звітів у такий стислий термін створює незручності як для учасників самодіяльності, так і для глядачів та жюрі. Особливо це помітно було в суботу 27 лютого, коли звітний концерт тривав шість годин: з 9.30. до 15.30. і я розумію невдоволення і учасників концерту і деяких сільських голів. В по ... Читати далі »
Переглядів: 1040 | Додав: phill | Дата: 15.03.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz